II Ogólnopolski Festiwal Kulinarny „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

„Gęsina nie tylko na św. Marcina” - to nazwa, a zarazem idea Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego, który odbył się 19 sierpnia 2017r. w Pabianicach. Jego organizatorzy - Wiesław Bober (pomysłodawca konkursu) i Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach - chcą nie tylko zachęcić do odkrywania tego mięsa na nowo, ale także promować młodych, zdolnych kucharzy. W ramach festiwalu odbędzie się konkurs kulinarny adresowany do profesjonalistów. Mieliśmy przyjemność zaangażować się w organizację festiwalu. Przygotowaliśmy dla zwycięzców konkursu atrakcyjne nagrody. Wydarzenie miało miejsce w wyżej wymienionym miejscu w Pabianicach. Chcieliśmy serdecznie podziękować za patronalną współpracę oraz wszelkie wyrazy sympatii, które nas spotykały. Łączymy pozdrowienia i mamy nadzieję na powtórne spotkania
w przyszłości, w równie miłej i przychylnej atmosferze.
Konkurs-Kulinarny-plakat-final-13.07
Gesina_II_Gold_Master_Ajaxfood_08

Zwycięzcy konkursu kulinarnego z naszą nagrodą: Bartłomiej Kornacki, Przemysław Gościniak z restauracji Warszawska, Hotel Centrum - Sosnowiec, wraz z naszą goldmasterową reprezentacją, tj. Sandrą Bromboszcz i Przemysławem Kieresem

Gesina_II_Gold_Master_Ajaxfood_05

Jury: Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski

Gesina_II_Gold_Master_Ajaxfood_02

Organizator: Wiesław Bober , jury: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Giancarlo Russo

Gesina_II_Gold_Master_Ajaxfood_04

Jury: Teo Vafidis w towarzystwie Sandry