gold_master_maslo_klarowane_250x250

Gold Master Masło klarowane

Jest produktem, zawierającym wyłącznie tłuszcz mleczny, o bursztynowej barwie. Dostarcza wyjątkowego smaku i aromatu wielu potrawom. Nie wsiąka w smażone potrawy, jest bardzo wydajny.  Nie przypala się w wysokich temperaturach, wspaniale podkreśla smak potrawy i nadaje jej delikatności oraz przyjemnego zapachu. Znakomicie pasuje do smażenia, gotowania, do sosów, a także do pieczenia ciast. Doskonałe zarówno dla tradycyjnej, jak i nowoczesnej sztuki kulinarnej. Masło klarowane sprawia, że potrawy są lepiej przyswajalne, wzmacnia  ich smak, a podczas duszenia zachowuje witaminy zawarte  w pożywieniu.

Zastosowanie do:

  • smażenia – ryb, delikatnych mięs, skorupiaków i warzyw,
  • podsmażania – pierogów lub kopytek, które uzyskają nie tylko niezapomniany smak ale także chrupiącą, złotą skórkę,
  • pieczenia użyte jako składnik serników, ciast kruchych, ucieranych oraz drożdżowych, sprawia że są one delikatne i puszyste; idealny do pieczenia pączków i chrustu.
  • polewania warzyw ugotowanych na parze.

 

Pakowanie:

500ml / 720l